Treceți la conținutul principal

2012.



Daca e weekend e film si daca e film e CinemCity. De data aceasta nu a mai fost nici desen animat, nici comedie. A fost filmul cel mai asteptat al anului: 2012. Inainte sa apara m-am uitat la trailer de o suta de ori, am intrat pe site-ul cinematografului de o gramada de ori. Pana la urma, vestea se raspandeste: Vineri, 13 noiembrie, 2012 in cinematografe.. Am asteptat momentul acesta cu sufletul la gura.

Daca nu l-ati vazut inca, nu stiti ce ati pierdut!

La ora patru fara un sfert, sambata, am ajuns la Iulius. Din pacate, putin cam tarziu. O coada kilometrica la bilete. Exact asta mai lipsea. De obicei, cand merg la film, in sala sunt maxim trei persoane si la casa de bilete e mereu gol. Cu toate acestea, imi place sa merg mereu prin labirintul acela. Sa revenim insa la filmul nostru. O gramada de lume astepta sa intre la film. Ajunsa intr-un final la ghiseu, SURPRIZA! De unde bilete? Totul era vandut si filmul incepuse de cateva minute. Ce sa fac? M-am interesat de bilete pentru ora sapte. Totul era luat, cu exceptia a trei locuri exact in fata ecranului. Noroc cu vanzatoarea, ca altfel stateam in fata si nici nu intelegeam nimic.

La ora sase jumatate eram din nou prezenta la CinemaCity. Din nou aceeasi poveste. Adica, coada imensa, inghesuiala. Parca lumea nu are ce face in weekend... In orice caz, de data aceasta am prins locuri, chiar in randul 11, la margine. Iar acuma in incepe sfarsitul lumii.

Cred ca acest subiect este unul din cele mai importante, gandindu-ma numai la coada care a fost la intrare. Cine nu e interesat de o viziune asupra finalului? Este o tema de-a dreptul fascinanta si plina de imaginatie. Cu toate acestea, mesajul central, cel putin asa am inteles eu, a fost sa nu uiti niciodata de cei din jur. De fapt, modul in care totul se sfarseste e exact dupa meritele fiecaruia. Totul a inceput cu America. De ce America? Pentru ca acolo conduce banul si SUA este una din puterile economice ale lumii. America Latina e plina de coruptie, trafic de persoane, droguri. A urmat Europa. Din nou, un continent care nu face altceva de cat sa promoveze banul si puterea economica. Apoi a venit randul Asiei. Continentul aurului negru, al statiunilor exotice, al muncii fara oprire. Africa? Ce s-a intamplat cu Africa? Ei bine, Africa a fost singura neafectata. Logic gandind, Africa este cel mai sarac continent, motiv pentru care oamenii de acolo nu au fost afectati.

Mi-a placut faptul ca realitatea in care traim a fost expusa in cel mai veridic mod posibil. Toti oamenii care puteau supravietui erau doar niste bogatasi fara suflet. M-a marcat faptul ca presedintele SUA nu a dorit sa plece pe nava, ci a ramas alaturi de poporul sau si in cele mai grele clipe. Asa ar trebui sa procedeze toti conducatorii statelor. Pe urma, existenta oamenilor egoisti, care declara ca fac totul pentru binele tuturor se regaseste in Anheusser. Adrian Helmsley este simbolul bunatatii, la fel si fiica presedintelui. Acestia salveaza mii de vieti. Cu toate acestea, omul datorita carora au aflat ca sfarsitul va veni moare. Jackson Curtis este semnificativ supravietuirii, este un salvator.

Si chiar daca va fi asa sau nu, chiar daca mayasii au avut sau nu dreptate, un singur lucru conteaza: sa nu uiti niciodata ca esti om si ca altii ar putea muri din cauza indiferentei tale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Imitatie de dragoste.

 La inceput am fost unul. Ne completam perfect. Nu era necesar sa ne spunem "Te iubesc!". Puteam citi dragostea in ochii tai. Nu exageram cu nimic. Iubirea noastra era sarea si piperul vietii mele. Nimic nu ne putea separa. Tu zambeai, eu iti raspundeam cu un sarut. Simteai cand nu mergea ceva bine. Eram mereu langa tine. Puteai zice ca suntem facuti unul pentru altul.  Ultimele saptamanii nu mai sunt la fel. Te sarut pe frunte, dar tu continui sa citesti din cartea ta. "Te iubesc! sunt deja doua cuvinte fara sens in viata noastra. Le folosim ca "Buna ziua!". Fiecare zambet e fara rost. Ne iubim si acum pentru ca asa a fost atunci. Dar cu ii pasa? Pasiunea noastra a devenit obisnuinta.  Comunicam prin priviri, dar nu stim niciodata de vrem. Ne ascundem sentimentele. Daca nu mi-ai spune ca inca simti ceva pentru mine, as crede ca nu mai contez pentru tine. Ma linistesc stiind ca increderea e uneori chiar mai mare decat dragostea care ti-o port. Si chiar daca rel

Cum sa iti rupi oasele!

Suna foarte ciudat, dar adevarat. Ma gandeam sa abordez un subiect la care sunt as. Nu imi place sa imi rup oasele, dar reusesc sa o fac mereu in moduri fabuloase.  Era anul 2008, final de clasa VIII-a, inceputul vacantei. Mi-am facut o gramada de planuri si aveam o gramada de idei pentru vacanta. Am reusit insa sa o fac lata. Nici nu a inceput bine vacanta, ca numa vad ca mi se umfla incheietura mainii stangi. Super! Am facut-o si pe asta! Am mers la doctor, mi-am facut o radiografie, tot tacamu'. Diagnosticul: fractura prin tasare. "Uau, ce tare is!" mi-am zis in gand. Nu am fost de loc tare! Doar mi-am fracturat osu' ca si copiii de 4 ani si nu oricum. Mi-am rupt mana in SOMN!!! Recomandarea doctorului a fost: atela gipsata pentru 3 saptamani. Indura Bianca mama draga calduri nefaste cu mana in gips. Am plecat in ceva tabara intre timp, tabara la munte, cu trasee complicate, chestii de astea. Ce se hotaraste domnisoara Bianca sa faca? Se catara ea pe stanci, cu man

Slalom printre sentimente

  Se nasc în mine idei și mor la fel de creativ cum au apărut. Sar de pe girusuri și se aruncă în abisul gândurilor. Le mai simt trecând prin vene uneori, umflându-mi tâmplele. Îmi derulează spoturi publicitare pe fundul craniului și le dau skip din obișnuință. Am intrat într-o stare de amorțeală emoțională. Prea puține lucruri mai trezesc ceva în mine. Am învățat să îmi înghit sentimentele, iar acum am devenit imună la ele. Simt din ce în ce mai puțin, așa cum se așteaptă toți să o faci. E masca mea diurnă, de nepăsătoare, care face slalom printre sentimente. Nu mă atinge nimic. Doar noaptea, care mă dezbracă de scut. Mă aruncă într-un vârtej din care nu mai am scăpare. Toate emoțiile reprimate mi se lovesc de cutia craniană și pornesc artificii la fiecare sinapsă. Mă arde neputința de a trăi peste zi. Noaptea mă regăsesc, sunt vie. Și atunci plâng de bucurie că nu am uitat să fiu.